Twente Milieu naar de Stelvio

De voorbereidingen zijn al enige tijd in volle gang voor de beklimming van de Stelvio in Italie.
Een groep sportieve medewerkers hebben na het succes vorig jaar om de Alp de Huez te beklimmen dit jaar de Stelvio als uitdaging gekozen.
De fietsers hebben al diverse keren onder leiding van Harry Ensink getraind. De wandelaars zijn ook met elkaar op pad geweest en zullen in Italie zeker ook hun benenwagen aan het werk zetten. Er zullen nog een paar puntjes op de i gezet moeten worden, maar dan gaan ze ervoor de dames en heren. Afgelopen zaterdag zijn de fietsers en wandelaars naar het Duitse Borgholzhausen geweest om te trainen. De wandelaars zijn onder leiding van Brigitt ? aan het wandelen geweest, zij is locaal bekent met de omgeving waar ook de fietsers hebben getraind. Er zijn nog een paar dagen te gaan voordat we vertrekken. Ook dit jaar gaan er weer een aantal motorrijders mee. Alle deelnemers zullen in Goldrain overnachten in het Golrainerhof.

Woensdag


De eersten zijn intussen aangekomen in Italie bij het hotel. Enkelen vanuit Nederland ( een paar flinke buien gehad onderwerweg) enkele anderen vanuit Zwitserland (heet heet)waar ze al een paar dagen verbleven. Ook zou een deelnemer vanuit Franrijk onderweg zijn naar Italie.
Vanavond (woensdag) genoten van een paar drankjes en een fijn diner in het hotel. Het weer is licht bewolk en het is lekker weer om buiten te zitten. We gaan vanavond op tijd naar bed om morgenvroeg na ons ontbijt de anderen te ontvangen in Goldrain .De aanwezige dames gaan eerst nog enige tijd hardlopen voor ze samen met de heren gaan ontbijten.

Donderdag

Het beloofd een warme dag te worden, de zon schijnt al volop. Het wachten is op de bus uit Nederland die omstreeks 10 uur aan zal komen volgens het schema.
De bus is gearriveerd, dit was niet om 10 uur maar om 8 uur was de bus bij het hotel. Niet iedereen heeft kunnen genieten van zijn/haar nachtrust, enkelen zij na het uitpakken van de bus en een lekker ontbijt een paar uur gaan slapen. Na de middag zijn de fietsers een losmaak rondje gaan maken in de omgeving. Een ander deel van de aanwezigen hier hebben een fijne wandeltocht gemaakt. Hier zaten ook flinke stijgings percentages bij. Nadat de wandelaars teruggekeerd waren bij het hotel kwamen de motorrijders ook aan bij het hotel. Zij waren vanuit Oostenrijk naar Italie gereden.
Het was vandaag weer warm met een beetje bewolking af en toe soms een licht briesje erbij. Na een uitstekende maal tijd is het grotste deel naar de kamer gegaan om uit te rusten/slapen of misschien wel naar het voetballen te kijken.
Morgenvroeg om 8 uur onbijt en daarna gereed maken voor vertrek.
Een deel gaat boven wandelen de overigen gaan ervoor om op de fiets boven te komen op de Stelvio..

Vrijdag

Na een stevig ontbijt maakt iedereen zich op om aan de tocht naar de Stevio te beginnen. Men verzameld zich in Passo allo Stelvio om aan de tocht te beginnen. Afgesproken is dat de wandelaars naar boven gaan om te gaan wandelen, en dat 1 auto weer halverwege de Stelvio omlaag gaat om de fietsers op te vangen en te voorzien van drinken en eventuele andere bijstand.
Hoe loopt het anders, halverwege stopt de eerste auto om de fietsers te voorzien van drinken. het duurde niet lang voor de eerste fietsers in beeld komen. Van het oorspronkelijke plan komt dus niets meer terecht om te gaan wandelen. Dit blijkt ook zo te gaan bij de tweede auto, iedereen houd zich bezig om de fietsers te verzorgen en aan te moedigen, die dit zeer waarderen.
Iedereen zet zich tot het uiterste in om de top te bereiken, niet iedereen lukt dit, 4 fietsers lukt het niet om de top per fiets te bereiken. Ondanks dat het een moeilijke tocht was gaan bijna alle fietsers aan de andere kant van de Stelvio weer aan de afdaling beginnen, waar de bus hen op wacht. Maar ja zoals altijd krijgt men er niet genoeg van en gaat een groot deel toch door op de fiets naar het hotel, een ander deel stapt in de bus naar het hotel. Er zullen zeker nog vele sterke verhalen komen als men terug is in Nederland wie de beste en snelste was. H.rr. is in ieder geval verslagen door de dames. (zie foto, klopt dit?) Hoe dit nu zat mogen ze verder zelf uitleggen. Vanavond zitten de Italie gangers gezellig bijelkaar na te praten, ook over volgend jaar natuurlijk. Morgen (zaterdag) gaan de wandelaars echt wandelen is de bedoeling en gaan de fietsers en motorrijders nog een ritje maken.
De fietsers stappen morgenavond om 8 uur weer in de bus voor de terugtocht. De motorrijders en de anderen gaan zondag op weg naar Nederland en zijn zondagavond of maandag weer thuis. Ook zijn er weer de nodige foto's gemaakt, een deel komt weer op deze site. Er komt nog nadere informatie waar de andere foto's geplaatst worden. Morgen plaatsen wij nog een klein afsluitend stukje. Iedereen proficiat met het behaalde resultaat, en misschien tot een volgende berg.     

 luisteren
de eerste keer bijelkaar