Collega'sTwente Milieu naar de Alp de Huez

De voorbereidingen zijn in volle gang om morgen met een groep collega's van Twente Milieu naar de Alp de Huez te gaan fietsen. De tassen en fietsen zijn vanavond ingepakt om morgenvroeg op tijd, 5.00 uur te kunnen vertrekken. Er werdt echter nog een klein probleem vastgesteld één van de banden van de bus was lek, deze werd snel gewisseld, en gerepareerd. Morgenvroeg om 4.30 uur verzamelen wij ons op de Marssteden, drinken samen nog een bakje koffie en gaan dan op weg.
Het zal een lange dag worden voor ons, de afstand is ongeveer 1100 kilometer. Een aantal collega's zijn vandaag al vertrokken per motor. Ook de directeur, Albert van Winden bevindt zich al Frankrijk. Deze is vorige week al vertrokken, waar hij van zijn vakantie geniet.
Als de nodige faciliteiten aanwezig zijn zullen we iedere avond een stukje op deze site zettten, met een aantal foto's van die dag.
Na terugkeer zal er een uitgebreid fotoalbum worden gemaakt, en op deze site worden geplaatst.
3.30 uur ring ring, de wekker loopt af, en ik lig nog zo lekker.
Helaas het is tijd om op te staan en gereed te maken om vandaag met collega's naar de Alp de Huez te gaan. Nadat wij ons verzameld hebben en samen nog een bak koffie hebben gedronken pakken wij het aan. Nog een paar spullen in de auto, eten en drinken en nog enkele tassen en dan op weg.
Wij hebben een zeer voorspoedige reis, met name in Duitsland gaat het snel. Ze zijn namelijk vrij, dus we hebben de autobahn bijna helemaal voor ons zelf. Na een korte stop in Duitsland rijden wij door en maken later (na 650km ) een tweede stop waar we iets langer uit de auto blijven en een paar bakjes koffie drinken en wat eten.
Dames van de catering bedankt voor het lunchpakketje.
Na twee uur rijden maken we een laatste stop en wissellen we nogmaals van chauffeur.
De navigatie stemmetjes leiden ons perfect naar de juiste plaats.(wat zijn ze toch handig, tommy tommy en hoe ze allemaal heten)
Bij aankomst, iets na 16.00 uur eerst de kamers verdeeld en pasta gegeten.
Vanavond om 19.00 uur wordt het diner geserveerd. Intussen zijn ook de motorrijders gearriveerd , en hebben we samen van het avond eten genoten. Er is nog een kleine groep met de auto naar de Alp de Huez gereden om een beetje sfeer te proefen. Morgen 8 uur ontbijt dan en dan....
Morgen vroeg meer, nog even borrelen en dan naar bed.


Om 8.00 uur van het ontbijt genoten, en verder de plannen door gesproken voor vandaag. De motorrijders gaan vandaag hun eigen weg en maken een toertocht. Zij zullen zaterdag de fietsers ondersteunen op hun tocht naar de Alp de Huez. Vandaag is er trainingsritje en daar na gaan een paar mensen Col du Calibier de 2646 m hoog op fietsen. Later meer hierover.
Vervolg
Vandaag een zeer mooi dag gehad.
Samen naar de Col de Calibier gereden me de auto's.
Het was koud boven en het waaide hard.
Daar zijn alle fietsen uitgepakt en maakte iedereen zich gereed voor de afdaling. Nadat de afdaling voltooid was is men door gereden naar de Col de Telegrahpe. Hier zijn we gekeerd om de Col du Calibier op te fietsen. Het eerste gedeelte is men bijelkaar gebleven, daarna was het ieder voor zich. Er waren redelijke vlakke stukken bij maar ook met stijgings pecentage's van 15%. Er is al die tijd een busje bij de groep gebleven om eventuele uitvallers op te vangen. Deze reed vooruit en stopte dan op een punt tot iedereen weer voorbij was. Het was dus genieten van de omgeving, het weer was perfect
Dit is niet gebeurd,(op een klein gevalletje na) dit moet de betrokkene zelf maar vertellen. Enkele mensen zijn bij het hotel achter gebleven en hebben alternative tocht met de barkeeper gemaakt.(nee geen kroegentocht) Zij hebben een uitgebreid parcours in de omgeving van het hotel gefietst.

Dag 3

Vandaag moet het de dag worden voor de mannen.
Alp de Huez op fietsen.
Eerst maar een ontbijtje nemen om omstraks alles bij elkaar te zoeken en gezamelijk naar het strartpunt gaan.
Vandaag zullen de motorrijders zich bij ons voegen ter ondersteuning. Als warmingup fiets men naar het startpunt. Wij zitten er niet zover vandaan.
Dan is het ieder voor zich om boven te komen.
Het beloofd weer een prachtige dag te worden, de weersverwachtingen zijn goed.

Iedereen heeft het gehaald!

Het was wel inspannend voor sommige maar, iedereen is over de streep gekomen. Er was een kettingbreuk maar deze is nog gerepareeerd, zodat hij ook naar boven kon fietsen.
Nog even een flinke afdaling er achteraan om terug te gaan naar het startpunt. Zijn bij het hotel gearriveeerd, een beetje uitsrusten, een biertje en relaxen. Straks weer pasta en vanavond nog een beetje nagenieten.
Zojuist gegeten, nog een bakje koffie en/of een ander drankje. Nog even de koffers inpakken en zit het er bijna weer op voor ons. Volgens de planning morgenvroeg 7.00 uur ontbijt. Iedereen is super tevreden over het behaalde resultaat. Voor herhaling vatbaar? er broeit alweer iets.

Mocht het lukken komt er maandag of dinsdag een uitgebruid fotoalbum op deze site.

Wij zijn intussen heelhuids, maar moe en voldaan thuis gekomen.
Gezamelijk hebben we de auto's nog uitgepakt en opgeruimt. Daarna is ieder zijn weg gegaan om nog even na genieten van het inspannende weekend.

Meer foto's volgen, maar vanavond maar even niet meer.