Col du Tourmalet trilt al van angst, Twente Milieu in aantocht.

De eerste Col du Tourmalet gangers zijn onderweg naar Zuid Frankrijk, de bestemming is Argeles-Gazost aan de voet van de Pyrenee├źn. Twee weken terug is Floris al vertrokken, per fiets. Vandaag zijn twee personen per auto naar het zuiden van Frankrijk vertrokken.
Woensdagmiddag vetrekt de bus met een groep collega's van Twente Milieu om vrijdag de Tourmalet te beklimmen.
Ook gaan dit jaar weer een aantal gastrijders mee.
Rechts zien jullie het Domaine De Gongrange waar enkele supporters overnachten. Een prachtig gerenoveerd huis met erg veel authentieke details, de prijs is geen geld 70 euri met ontbijt voor 2 personen.
Onderweg ook even getankt in Luxemburg, daar wordt je echt blij van 1.20 per liter 95. Morgen rijden we rustig verder naar de volgende stop.

Vanmorgen uitgerust aan een voortreffelijke ontbijt de dag begonnen. Ook waren wij de enigste gasten in het hotel want er was maar gedekt voor twee gasten, ons dus.
Daarna afscheid genomen van de gastvrouw en onze weg vervolgd naar het zuiden. Onder Metz de autoroute weer opgepakt. Dit is wel een tolweg, en het zal er op andere tijden in het jaar best wel druk zijn maar nu niet. Stel je voor een hele autosnelweg bijna alleen voor jezelf, wat een rust af en toe haal je een auto in of wordt je ingehaald. Later op de middag ons hotel Ace hotel Chateauroux op gezocht, aan de snelweg A20 voor onze overnachting vandaag.
Morgen verder richting Toulouse en door naar de eind bestemming.

Vandaag verder doorgereden naar het zuiden, lekker rustig op de weg. Alleen bij Toulouse was het een beetje drukker, net voorbij de knooppunten was het weer rustig. Het is bijna niet voor te stellen dat tijdens de vakantie periode hier alles vast zit. Bij onze aankomst in Lourdes niet om het centrum heen gereden maar er dwars door, leuk druk druk.
Tijdens verkennning van het hotel waar de groep slaapt en waar wij wilden dineren kwamen wij Floris tegen. Deze was dinsdag aangekomen in Lourdes. Volgens de laatste informatie komt de rest van de groep morgenvroeg ergens tussen 9 en 10 uur aan.
Morgen verkassen wij ook naar het andere hotel, wij hebben voor 1 nacht een kamer bij de overburen.
Als er een goede verbinding is morgen dan plaatsen we weer enkele foto's op de site, en eventueel een klein fotoalbum.

Donderdag

Vandaag de rest van de groep ontvangen , zij arriveerden om ongever 9.45uur. Moniek Kleinsman was even daarvoor aan komen lopen vanuit haar hotel een paar meter verder dan wij gelogeerd hadden
Zij is ook gisteren aangekomen en was van Toulouse met een huurauto naar haar hotel gereisd.
Na het ontbijt is zijn de kamers verdeeld en heeft iedereen zijn stekkie opgezocht. Tegen de middag zijn we weer bijeen gekomen om de fiets te pakken om even warm te draaien. Dat warmdraaien hield in dat men de Col du Aubisque is opgefietst, en dit na bijna geen slaap. Rechts bij de foto's oa Frans parkeren, er kan geen vinger meer tussen, aankomst bus en het uitpakken van de fietsen. Vanavond samen gedineerd, over de kwaliteit waren de meningen verdeeld. Later misschien hierover meer. Enkelen zijn nog even naar het dorpsplein gegaan om een bakkie te doen, anderen zijn al naar hun kamer vertrokken om een beetje slaap in te halen. Morgen vroeg eruit zodat de fietsers zicht kunnen voorbereiden op de beklimming van de Col Du Tourmalet. Na deze beklimming kan men nog door om de Col du Aspin te beklimmen. Morgen hierover meer.

Vrijdag

Bijna iedereen heeft het gered vandaag om de Tourmalet te beklimmen.
De meesten vonden het zwaar, en als je vroeg hoe het was er wel eens het antwoord een ...berg maar was verder voldaan dat hij/zij het gehaald had. Men kon niet de andere kant naar beneden omdat daar door slechte omstandigheden de weg was afgezet. Na weer afgedaald te zijn is er nog een grote groep de Aspin opgereden, petje af. We nu toch hier kunnnen dat er ook nog even bijdoen. Na de bijna gezamelijke terugkeer in het hotel werd er natuurlijk flink bijgepraat onder het genot van een drankje. Na het avond eten zijn de meesten van de groep nog even naar een terras gegaan in het dorp want iemand had een rondje beloofd voor de hele groep, en wat gratis is slaan we niet af. Een deel keerde later op de avond terug naar hun hotel om flink uit te rusten, enkelen zullen nu nog wel op het terras zitten na te genieten. Het lukt nu niet meer om nog foto's te plaatsen, wordt anders nachtwerk dit doen we morgen in de loop van de dag. Morgen gaat men nog een tochtje doen voordat men morgenmiddag weer vertrekt richting Nederland waar men zondag aankomt.

Zaterdag

Vandaag na het ontbijt is een groep fietsers de Hautage opgefietst, uitfietsen noemen de kenners dat.
Ook op deze laatste 17 kilometer zaten stijgings percentages van 9%, maar men vond het wel de moeite waard. De overige mensen die niet zijn gaan fietsen zijn gaan wandelen of ander activiteiten gaan doen.
Na terugkeer van iedereen zijn alle fietsen en de bagage weer in de bus gepakt hierna heeft men nog gezamenlijk een pizza gegeten. Omstreeks 15.00 uur is men in de bus gestapt om naar Lourdes te gaan. Men maakt eerst nog een tussenstop van ongeveer 1.30 uur in Lourdes om nog even rond te kijken of te shoppen, daarna rijdt men door naar Nederland waar men morgen in de loop van de morgen zal arriveren.

Vandaag dinsdag de foto albums geplaatst, gaat net zoveel tijd inzitten als die paar cols op fietsen.
Er zijn ongeveer 1000 foto's geplaats, er vindt nog een verdere verfijning plaats later in de week, ook kijken we nog naar de vormgeving van het album.
Er zijn drie albums geplaatst, er heeft wel een flinke selectie plaats moeten vinden in het aantal foto's.
Je mag de foto's voor alleen voor persoonlijk gebruik downloaden.


Frans parkeren


Hier staan de links naar de verschillende albums
Foto's donderdag, beklimming Aubisque
Foto's vrijdag, beklimming Tourmalet
Foto's zaterdag, beklimming Hautacam

De bezoeker van de site van www.foto4jou.nl mag geen auteursrechtelijke beschermde werken of andere in deze site opgeslagen informatie openbaar maken of verveelvoudigen of wijzigen/bewerken zonder toestemming van de makers.
De foto's op de site mogen alleen voor eigen gebruik gedownlaod worden, ze mogen niet voor andere doeleinden gebruikt worden.
Wilt u de foto's anders gebruiken dan hiervoor genoemd graag contact op te nemen met ons.
Bent u van mening dat een foto niet op de site hoort mail dit ons onder vermelding van albumnaam en nummer van de foto